loading...

En halv miljon besökare kan inte ha fel...

Strömsholm, hjärtat och navet i Svensk ridsport, platsen där historia skrevs redan när Gustav Vasa anlade de första grunden till de nuvarande vackra kungliga slottet Strömsholms slott.
Här hittar du allt för en oförglömlig dag. Bada, fika, guidad tur på slottet eller en avslappnad promenad i något av naturreservaten? Eller varför inte ett spel på vackra Strömsholms GK?  Vad du väljer är upp till dig, vi lovar att du inte blir besviken. Varmt Välkommen!
 

Till Påskhelgen 19-21/4, alla dagar mellan klockan 10-16, är det årets stora Konst & Kulturrunda i hela Kolbäcksådalen. Från Virsbo i norr till Borgåsund i söder och mot Västerås och Dingtuna. Hundratalet utställare visar upp sina hantverk på flera olika platser och hos oss i Strömsholm finner du öppet hos:

Ett förslag till upplägg för ditt besök i Strömsholm:
Parkera på stallplan och börja dagen med att besöka Knytpunkten och Strömsholms Marketenteri, Markan. Vill du äta din frukost på Markan så går det jättebra. Färska frallor och nybryggt kaffe serveras från klockan 09.00 (Påskafton från kllockan 8.00). När du känner dig färdig på Knytpunkten och Markan så kan du promenera ner till Strömsholms slott, Stenköket och Slottsboden. Då det är mycket bilar i området under dagen så kan en promenad vara att föredra. Det går bra att ta "hästvägen" ner till slottet. Tänk på att visa hänsyn till hästar och ryttare som du eventuellt kan möta på vägen ner mot slottet. Ladda gärna ner appen Hästmuseum Strömsholm och lyssna på historian om Strömsholm på vägen ner mot slottet. 

Strömsholms slott är det temavisningar varje dag klockan 11.00 och 13.00. Temat på visningarna är 1600-talets symbolvärld och slottet är endast öppet i samband med visningarna. Biljett förköps via webben. Det finns även möjlighet att lösa biljett på slottet i samband med visningen, i mån av plats. 
Stenköket går det bra att fika men glöm inte bort att titta till de 4 konstnärer som håller till i byggnaden när du är där.  På vägen ner mot slottet (eller på vägen tillbaka) kommer du passera Slottsboden där Carina Harju inspererar till kreativitet. 

Nu börjar det bli dags för lunch och den passar bra att inta på Westerqwarn Pub & Restaurang. För att ta dig dit behöver du promenera tillbaka till stallplan och ta med dig bilen. På Westerqwarn hittar du även 11 st konstnärer som bland annat visar upp akvarell- oljemålningar, texti-, skinn- och keramikhantverk. 

Avsluta dagen vid Mangelboden Stora Ekeby Kött. Där du kan få din eftermiddagskaffe och en gobit i cafét (som premiäröppnar säsongen till helgen) samtidigt som du tittar på akvarell av Lars-Erik Ivemyr. 

Välkommen att vara vår gäst under Konst & Kultur rundan 2019 på Strömsholm! 
Vill du ha mer information om Konst & Kultur rundan hänvisar vi dig vidare till den samlade hemsidan för evenemanget. 

Strömsholms gula barockslott ligger mitt i hjärtat av Strömsholm. Till sevärdheterna hör 1700-talsinredningar i gustaviansk stil och en betydande samling svenskt måleri. Slottet är byggt på en stensatt holme precis där Kolbäcksåns strömmande vatten flyter ut i Mälarviken Freden. Kungliga resenärer övernattade gärna här på resor söderut och än idag är slottet med de gröna omgivningarna ett omtyckt utflyktsmål.

Temavisning på slottet under Konst & Kulturrundan
Under årets Konst & Kultrurrunda är det temavisningar på Strömsholms slott. Konstsamling på slottet är unik. Till den mest kända samlingen hör Ehrenstrahls målningar av Karl XI:s livhästar, som kom till Strömsholm på 1800-talet.
Här ses även delar av Hedvig Eleonoras samling och målningar från Ulrika Eleonora den yngres tid. I många av tavlorna förmedlas budskap med hjälp av symboler. I den här visningen ges en introduktion till 1600-talsmåleriets symbolvärld. 
Entrébiljett förköps via webben. Det finns även möjlighet att lösa biljett på slottet i samband med visningen, i mån av plats.

Utställning i Stenköket
Stenköket vid slottet är öppet kl. 10.00–16.00, där du kan besöka fyra av konstrundans konstnärer. Susanna Geidemark, akvarell, Maritha Dimander, glaskonst av återvunnet glas, Zhitza, målningar och Catrine Öberg, akryl och olja. 

På gång

För fler evenemang i närområdet så titta i evenemangskalendern för Hallstahammars kommun.
www.evenemang.hallstahammar.se 

Destination Strömsholm

I  särklass ett av Sveriges vackraste besöksmål som lockar cirka en halv miljon människor varje år.
Vi är en idiell förening som samverkar kring företagsutveckling och marknadsföring och har som mål att ge dig som besökare en minnesvärd upplevelse, präglad av god service och ett gott världskap. 

Kontakt
Destination Strömsholm
c/o Ridskolan Strömsholm 
Stallbacken 7
734 93 Strömsholm

info[a]destinationstromsholm.se 

Destination Strömsholm är en idiell medlemsstyrd organisation som arbetar för att fler ska upptäcka Strömsholm. För att nå dit arbetar vi tillsammans under  Destination Strömsholm som varumärke. Vi jobbar tillsammans för att stimulera till ett ännu mer attraktivt Strömsholm.