The swedish fika

Vi Svenskar är ett fikande folkslag. Att koppla av med en kopp kaffe med något gott till är något som nästan alla uppskattar. Kanske ska du bjuda med en vän och ta den traditionella "fikan" eller varför inte bara njuta av "fikan" i din ensamhet under en ek på Österängarna eller varför välja? Testa båda. 

Den "gamla kvarnen" som fick nytt liv som restaurang, och konferansanläggning. En pärla i Strömsholm som serverar mat av hög klass. Under pandemin har vi tvingats till begränsade öppettider. 

Följer slottets öppettider och här kan du köpa traditionellt fika och avnjuta stunden ute i den fina slottsparken. Prova gärna den "kungliga specialitén" som serveras. 

Vid gästhamnen i Borgåsund hittar du denna restaurang och café med öl och vinrättigheter som serverar klassiska rätter från sn meny. 

Poppulära och omtyckta "Markan", mitt på stallplan, håller med eget hembageri som serverar färskt fika varje dag. Sallader och matiga smörgåsar serveras också för den som är sugen.  

Populära gårdsfiket vid Stora Ekeby. Hembakade delikatesser och ibland är grillen på så att du kan grilla din egna korv. 

Egen Picknick

Strömsholm är som gjort för att finna din egen favorit plats att duka upp picknicken på. Österängarna är ett poppulärt ställe med stora grönområden och fina gamla ekar.