The swedish fika

Vi Svenskar är ett fikande folkslag. Att koppla av med en kopp kaffe med något gott till är något som nästan alla uppskattar. Kanske ska du bjuda med en vän och ta den traditionella "fikan" eller varför inte bara njuta av "fikan" i din ensamhet under en ek på Österängarna eller varför välja? Testa båda. 

Covid-19
På grund av rådande läge i Sverige vill vi göra våra besökare uppmärksamma på att vi följer Folkhälsomyndighetens rekomendationer. Vi uppmanar våra besökare att göra det samma! Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk och var vänlig att respektera de förhållningsätt som råder hos våra företagare. Tillsammans hjälps vi åt att bromsa smittspridningen

Helgtips under februari-Mars

Starta dagen med brunch hos Borgåsunds restaurang, som går att boka varje fredag, lördag och söndag under hela februari och mars. Ta med dig kläder efter väder så att du efter brunchen kan ta dig upp mot stallplanen för att gå någon av de fem slingorna på Hästmuseum.  Om du tar dig med egen bil till Borgåsund och parkerar vid gästhamnen så flytta gärna bilen så att nya besökare får parkeringsplats. 
En av slingorna i Hästmuseum Strömsholm tar dig ner mot Strömsholms slott och slottsparken och väljer du den slingan så ska du passa på att kika in hos Carina på Slottsboden. Många spännande nyheter packas dagligen upp i hyllorna så var du där förra gången du besökte Strömsholm så kommer du garanterat hitta något nytt den här gången. 
Innan du åker hem så ska du passa på att fika på Markan. I dessa tider kan säkert en färsk semla stå högt på önskelistan. Men Markans "Hästläpp" är en specialitet som du definitivt inte får missa. Så tipset blir: Semla på plats och köpa hem ”Hästläpp” till kvällsfika.

Önskar dig en fin dag på Strömsholm!  


Brunch på Borgåsunds restaurang
Hästmuseum Strömsholm
Fika på Markan
Shopping i Slottsboden

Den "gamla kvarnen" som fick nytt liv som restaurang, och konferansanläggning. En pärla i Strömsholm som serverar mat av hög klass. Under pandemin har vi tvingats till begränsade öppettider. 

Följer slottets öppettider och här kan du köpa traditionellt fika och avnjuta stunden ute i den fina slottsparken. Prova gärna den "kungliga specialitén" som serveras. 

Vid gästhamnen i Borgåsund hittar du denna restaurang och café med öl och vinrättigheter som serverar klassiska rätter från sn meny. Öppet året om, se hemsida.

Poppulära och omtyckta "Markan", mitt på stallplan, håller med eget hembageri som serverar färskt fika varje dag. Sallader och matiga smörgåsar serveras också för den som är sugen.  

Populära gårdsfiket vid Stora Ekeby. Hembakade delikatesser och ibland är grillen på så att du kan grilla din egna korv. 

Egen Picknick

Strömsholm är som gjort för att finna din egen favorit plats att duka upp picknicken på. Österängarna är ett poppulärt ställe med stora grönområden och fina gamla ekar.