Se & Göra på Strömsholm

Här finns allt för dig som gillar, natur, kultur och vacker historisk miljö. Fiska, spela golf eller upptäck Hästmuseum Strömsholm, promenera i slottsparken, fika eller ät en god bit vällagad mat.

Vandra på Strömsholm

Det finns många fina vandringsslingor runt omkring på Strömsholm. Populärt är att ställa bilen vid Markan och ta sig ner mot Borgåsund på baksidan av åsen. En mycket vacker promenad med de stora ekarna och de mysiga lilla samhället Borgåsund. Vid Borgåsund kan du ta dig över bron och titta in hos Borgåsunds restaurang för lunch eller en fika. En del tar vägen över Strömsvik på vägen tillbaka. Du kommer då komma fram nere vid järnvägen och Evedensia Hästsjukhus.

Du kan också parkera bilen vid slottet och promenera runt i slottsparken eller ta dig ut i Djurgårdsskogen och Österängarna. Kanske får du se några som håller lektion till häst. Här finns miljöer som inbjuder till träning i både hoppning, dressyr och terräng. Tänk på att respektera varandra.

Naturkartan är en bra app som du kan ladda ner och ha tillgänglig för att hitta bra i våra naturreservat som finns på Strömsholm. Det är Länsstyrelsen Västmanland som står bakom den och är också organisationen som förvaltar våra naturreservat.