En dag på strömsholm

Vad ska vi hitta på idag? Vem har inte ställt sig den frågan? Här har vi sammanställt ett tips på hur en dag på strömsholm kan se ut. Själklart kan den se ut på flera andra olika sätt, men detta är ett förslag. Vill du ha fler personliga tips, specifiserat just för dig eller kanske ditt sällskap. Hör av dig till oss, du finner ett formulär och telefonnummer längst ner på sidan. 

Starta dagen på bästa sätt

Börja morgonen med en frukost på Markan. Färskbryggt kaffe och en nybakad frukostfralla med ditt favorit tillbehör. Leverpastej, ost, skinka eller kalkon. Möjligheterna är många och skulle du inte hitta just din favorit. Fråga personalen så hjälper dom dig att ordna så att du blir nöjd.
Där efter tar du dig till
stallplan och tittar in i stallarna eller kanske sätter dig och tittar på en lektion som pågår på ridbanan. Undervisning i både hoppning och dressyr förekommer på banan och du är välkomen att titta och ta del av den från marken. Eller ta del av Hästmuseum Strömsholm som du kan ladda ner till din telefon.
Antingen går du sträckan ner mot Borgåsund. Det pittoreska lilla sahälle som en gång i tiden var ett av Mälarens mest betydelsefulla hamnar. Här fanns allt du kan tänka dig för att tillfredsälla behovet hos sjömän och lokalbefolkningen. Idag kan du se minnerna av de lilla samhället och de mysiga trånga gatorna som liknar vilket Bohuslänskt liten fiske by som hellst. 
Eller så går du ner mot slottet och Österängarna och tittar in i
Slottsboden för shopping. Här hittar du allt möjligt som gör både hemmet och dig lite extra fina. På Strömsholms slott kan du varje dag följa med på en guidad tur. Turerna hålls på svenska och på engelska. För aktuella tider, gå in på slottets webbplats.

Är det så att du känner för ett dopp (går bra att bada både sommar och vinter) så rekomenderas ett stopp vid badplatsen, Sotebo. Sotebo ligger jämte Fiskarn som under sommarhalvåret  håller öppet på bryggan och serverar nyfångad fisk från Mälaren. En brygglunch är ett populärt alternativ under fina sommardagar. 
 

När det börjar kurra i magen
Så finns flera alterantiva ställen att äta på. Promenerar du till Westerqwarn så ta gärna stigen på baksidan av åsen, ut med Lagårdsjön. En mycket vaker och omtyckt slinga där du på sin höjd möter en annan vandrare eller kanske cyklist. Från stallbacken är det ca 3,1 km att gå till Westerqwarn.

Matställen i området:

  • Fiskarn
  • Borgåsunds restaurang
  • Markan
  • Westerqwarn

Ett helt annorlunda museum. Här går du själv runt och tar del av den fantastiska historia som finns på Strömsholm. Du kan välja mellan 5 olika slingor och du lyssnar till informationen från din telefon och bestämmer helt själv hur och när du vill gå. 

Ridning vid Stora Ekeby ridskola på välutbildade och snälla hästar. Du kan komma med egn häst eller om du lånar ridskolans hästar för lektion i ridhuset eller kanske en tur ut i omgivningarna run Strömsholm? Hör av dig till oss så skräddarsyr vi din upplevelse! 

Sätt dig i kärran och låt traktorn dra dig ut i hagarna runt Ekeby. Här strövar gårdens kreatur fritt på stora gröna ängar och du får möjlighet att under ett par timmar göra ett besök på deras "arbetsplats". Fika, traktortur och kort guidning ingår i priset som bokas hos Susanne på Mangelboden.